قبل از نصب دیزل ژنراتور در اصفهان، آشنایی با عناوین اساسی زیر به شما کمک زیادی می کند :
- دیزل ژنراتور چیست؟
- انواع دیزل ژنراتور
- عیب یابی دیزل ژنراتور
- تعمیر دیزل ژنراتور در اصفهان
در واقع شما در صورتی که با مشخصات دستگاه خود آشنا باشید می توانید تشخیص دهید ایرادات ایجاد شده به کدام قسمت دستگاه مرتبط می شوند.
همچنین دانستن مشخصات فنی دستگاه از جمله اقدامات مهم است، زیرا که زمانی که با مرکز تعمیر کننده تماس می گیرید از شما در مورد آن ها سوال می پرسند و بر اساس ایرادات وارد شده و نوع قطعات و دیگر موارد هزینه تعمیر و نصب دستگاه شما را تعیین می کنند.
دیزل ژنراتور چیست؟
دیزل ژنراتور دستگاهی است که بر اساس عملکرد دو جزء اصلی یعنی موتور دیزل و ژنراتور به تولید برق می پردازد.
این تولید برق در طی دو فرایند انجام می شود، یعنی موتور دیزل سوخت دیزل را می سوزاند و انرژی مکانیکی تولید می کند، سپس این انرژی مکانیکی توسط ژنراتور به انرژی الکتریکی تبدیل می شود.
دیزل ژنراتور ها در انواع مختلف و با کاربرد های گوناگون تولید می شوند، برای نمونه برخی از دیزل ژنراتور ها برای مصارف خانگی و تجاری استفاده شده، در حالی که برخی دیگر برای مصارف صنعتی و تولید برق در مقیاس بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند.
نحوه تولید دیزل ژنراتور
تولید دیزل ژنراتور فرآیندی پیچیده و چند مرحلهای می باشد که شامل مراحل زیر است.
✓ طراحی و مهندسی
اولین مرحله در تولید دیزل ژنراتور، طراحی و مهندسی آن است.
در این مرحله، مشخصات و ویژگی های دیزل ژنراتور، مانند ظرفیت تولید برق، نوع سوخت مورد استفاده و اندازه و وزن آن تعیین می شود.
✓ تولید قطعات
پس از طراحی و مهندسی، قطعات مختلف دیزل ژنراتور، مانند موتور دیزل، ژنراتور و سایر سیستم ها تولید می شوند.
✓ مونتاژ
در مرحله مونتاژ، قطعات مختلف دیزل ژنراتور به هم متصل می شوند و دستگاه به صورت کامل ساخته می شود.
✓ آزمایش و کنترل کیفیت
پس از مونتاژ، دیزل ژنراتور آزمایش می شود تا عملکرد و کیفیت آن بررسی شود.
مشخصات دیزل ژنراتور
این دستگاه ها دارای ظرفیت تولید برق مشخصی هستند.
ظرفیت تولید برق دیزل ژنراتور ها بر حسب کیلو وات یا مگاوات بیان می شود.
آن ها همچنین از سوخت های متفاوتی استفاده می کنند.
برخی ژنراتور ها معمولاً با سوخت دیزل کار می کنند، اما برخی از آن ها می توانند با سوخت های دیگر مانند گاز طبیعی یا گازوئیل نیز کار کنند.
این دستگاه های تولید کننده انرژی الکتریکی در اندازه ها و وزن های مختلفی تولید می شوند و ژنراتور آن ها می تواند از نوع جریان مستقیم (DC) یا جریان متناوب (AC) باشد.
این تجهیزات ممکن است دارای سایر مشخصاتی نیز باشند، مانند قابلیت تولید برق اضطراری، قابلیت اتصال به شبکه برق و قابلیت کنترل از راه دور.
انواع دیزل ژنراتور
ما در قسمت بالا به این موضوع اشاره کردیم که ژنراتور ها بر اساس کاربرد، ظرفیت تولید برق، نوع سوخت مورد استفاده و سایر عوامل، به انواع مختلفی تقسیم می شوند.
یکی از انواع دیزل ژنراتور ها، دیزل ژنراتور های اضطراری هستند.
این نوع ژنراتور ها در شرایط سخت و اضطراری، مانند قطعی برق، به صورت خودکار روشن می شوند و دارای ظرفیت تولید برق نسبتاً پایینی هستند و به صورت دائم روشن نیستند.
دیزل ژنراتور های پایه، نوع دیگری از دیزل ژنراتور ها هستند که برای مناطقی که دسترسی به شبکه برق وجود ندارد یا شبکه برق ناپایدار است کاربرد دارند.
آن ها دارای ظرفیت تولید برق بالاتری نسبت به دیزل ژنراتور های اضطراری بوده و به صورت دائم روشن هستند.
دیزل ژنراتور صنعتی برای تولید برق در صنایع مختلف، مانند کارخانه ها، بیمارستان ها و فرودگاه ها، به عنوان گزینه عالی محسوب می شود.
آن ها نیز دارای ظرفیت تولید برق بسیار بالا و به صورت دائم روشن هستند.
انواع برند دیزل ژنراتور
شهرت ژنراتور های تولیدی شرکت های پرکینز، ولوو پنتا، کاترپیلار و کامینز جهانی است.
این چهار برند از دیزل ژنراتور ها، از محبوبترین و پرفروشترین برند های دیزل ژنراتور در جهان هستند.
۱. شرکت انگلیسی پرکینز در سال ۱۹۳۳ تأسیس شد.
دیزل ژنراتور های این شرکت با انواع مختلف و با ظرفیت تولید برق متفاوتی که دارند، کیفیت آن ها در بسیاری از کشور های جهان شناخته شده اند.
۲. ولوو شرکت تولید کننده سوئدی که در سال ۱۹۲۷ تاسیس شده است، به تولید خودرو های سنگین، تجهیزات ساختوساز و موتور های دیزل می پردازد.
این تجهیزات دارای کیفیت و کارایی بالایی هستند و در کاربرد های مختلفی، مانند مصارف تجاری، صنعتی و اضطراری، مورد استفاده قرار می گیرند.
۳. کامینز یک شرکت آمریکایی است که در زمینه ساخت و عرضه موتور های دیزل، دیزل ژنراتور ها و تجهیزات ساختوساز فعالیت می کند.
۴. کاترپیلار از دیگر شرکت های آمریکایی، تجهیزات ساختوساز، ماشینآلات کشاورزی، و موتور های دیزل را تولید می کند.
عیب یابی دیزل ژنراتور
دیزل ژنراتور ها دستگاه های حساسی هستند که نیاز به نگهداری و سرویس منظم دارند.
در چنین مواقعی اورهال دیزل ژنراتور و عیب یابی به موقع آن در صورت بروز مشکل، امری بسیار مهم است.
معمولا علائم رایجی که در دیزل ژنراتور رخ می دهند عبارتند از روشن نشدن دستگاه، خاموش شدن خودکار دستگاه، تولید برق نامناسب، افزایش دود خروجی از اگزوز، افزایش دمای موتور و افزایش صدای دستگاه.
حتما توجه نمایید که تعمیر دیزل ژنراتور باید توسط تکنسین های با تجربه و آموزش دیده انجام شود.
نصب صحیح دیزل ژنراتور نیز از دیگر اقدامات مهم است.
نصب صحیح دیزل ژنراتور می تواند مانع از بروز مشکلاتی مانند نشت روغن، نشت گازوئیل و آتش سوزی شود.
نکات مهم در نصب صحیح دیزل ژنراتور عبارتند از انتخاب محل مناسب، رعایت فاصله ایمنی، اتصال صحیح به شبکه برق و نصب سیستم های ایمنی.
تعمیر دیزل ژنراتور در اصفهان
جهت نصب و تعمیر انواع دیزل ژنراتور در اصفهان، اکنون این امکان برای شما فراهم شده است تا بتوانید از طریق سایت اینترنتی پارنا صنعت آسیا ضمن ارائه توضیحات لازم در مورد دستگاه خود، از مشاوره رایگان کارشناسان این مرکز بهرهمند شوید.
پارنا صنعت آسیا، با بهرهگیری از کادری مجرب و متخصص در زمینه ارائه خدمات نصب دیزل ژنراتور در اصفهان و تعمیر آن ها، آماده ارائه خدماتی با کیفیت و مطمئن به مشتریان خود در سراسر اصفهان است.